directie.dezaaier@sgperspectief.nl
0599-345677
directie.dezaaier@sgperspectief.nl     0599-345677

Nieuwe hoeken voor de onderbouw

Sinds we weer gestart zijn na de lockdown hadden we voor groep 1-4 dezelfde hoeken in de gang. Tijd voor wat verandering!

Bouwhoek: niet meer bouwen met grote blokken, maar nu met kleine blokjes en kapla. De kinderen gaan aan de slag om passende hokken voor de dieren te maken. Ter inspiratie hangen er plaatjes van hokken bij de hoek en zijn er natuurlijk beesten bij.

Lego: nieuw deze periode is een tafel met lego. Dit keer niet om vrij te bouwen, maar het bouwwerk uit het boekje maken. Goed de bouwtekening lezen en stap voor stap alles nabouwen.

Hubelino knikkerbaan: We gaan niet alles veranderen, de hubelinobaan blijft. Wie maakt de mooiste, de langste of de meest ingewikkelde knikkerbaan?

Creatief met pasta: alle pasta uit de zandtafel, die we eerst gebruikten om te wegen is nu geverfd. De kinderen mogen allemaal een schilderijtje met pasta maken. Ze moeten hun eigen fantasie gebruiken.

Winkel: De winkel is wel een topper, die blijft dan ook tot de meivakantie nog staan. Boodschappenlijstjes schrijven of tekenen, boodschappen doen in een rollenspel, afrekenen. Genoeg te spelen en te leren in deze hoek. Wat vinden die kinderen dat leuk!

Beweeghoek: In het halletje naast het lokaal van groep 2 is nu de beweeghoek. De kinderen kunnen daar het volgende doen:

  • Stapstenen uit elkaar neerleggen en dan met de bal of pittenzak (gooien en vangen)
  • Stapstenen uit elkaar neerleggen en dan met een bal rollen
  • Met de pittenzakken op het juiste vakje gooien
  • Met de dobbelsteen gooien en de beweging bij het cijfer uitvoeren
  • Acrobatiek op de mat.
  • Handen en voeten pad maken en deze gaan springen

Weer genoeg leuke en leerzame dingen voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 om mee aan de slag te gaan!

Wij gaan voor groei op de Zaaier!