directie.dezaaier@sgperspectief.nl
0599-345677
directie.dezaaier@sgperspectief.nl     0599-345677

(Thuis)school in coronatijd

Wat is dit toch een bijzondere situatie. Al weken een lege school, een leeg schoolplein, lege lokalen. Geen kinderstemmen te horen. Hebben we dan nu met z’n allen vakantie? Nee hoor! Er wordt door iedereen heel hard gewerkt, door de kinderen, door de juffen en door de ouders. Er wordt geschreven, gerekend, geknutseld, buiten gespeeld, gevideobeld met de juf en de klas. Allemaal dingen die we voorheen nooit thuis deden.

Dat lukt de ene dag heel goed, de andere dag wat minder. In het ene gezin gaat het makkelijker dan bij het andere gezin, zelfs bij het ene kind in hetzelfde gezin gaat het makkelijker dan bij het andere kind. Dat geeft helemaal niks, iedereen doet heel hard zijn/haar best! We zijn trots op alle kinderen, alle ouders en op de juffen. We doen het toch maar met elkaar!

Contact met elkaar houden in deze situatie vinden we belangrijk. Dat gebeurt door te bellen, te meeten in de google classroom, te chatten in de chat van Snappet en misschien nog wel op andere manieren. We krijgen ook regelmatig van de kinderen foto’s. Dat vinden we erg leuk! Een selectie van deze foto’s staan hier.

Wij gaan voor groei op de Zaaier!