directie.dezaaier@sgperspectief.nl
0599-345677
directie.dezaaier@sgperspectief.nl     0599-345677

Hard gewerkt

Inmiddels hebben we er alweer ruim 2 weken van thuis- en onlineonderwijs er op zitten. De leerkrachten en de kinderen worden steeds handiger met de onlinelessen. Ook al zijn we er soms wel een beetje flauw van om elkaar alleen via het scherm te zien, het is fijn dat deze mogelijkheid er is. Thuis wordt er door de kinderen (en ook de ouders) hard gewerkt.

De kinderen van groep 1 en 2 hebben van de juffen voor elke week een overzicht gekregen waarop alle activiteiten van de week staan. Er zijn reken-, taal- en knutselactiviteiten, maar ook opdrachten met ontwikkelingsmateriaal, die de kinderen thuis hebben. Ook krijgen de kinderen opdrachten om iets in huis te doen, bijvoorbeeld opruimen, tafel dekken of een klusje doen. Op elke activiteit die de kinderen gedaan hebben mogen ze een sticker plakken. De kleuters hebben contact met de juffen door te videobellen.

Vanaf groep 3 geven we online-onderwijs. Alle kinderen worden een aantal momenten per week of per dag online verwacht en krijgen dan instructie van de leerkracht. Soms in een klein groepje, maar ook wel met de hele groep tegelijk. De wisselt per groep. We proberen zoveel mogelijk het onderwijs door te laten gaan, met de beperkingen die we hebben. En natuurlijk gaat dat de ene dag beter dan de andere dag. We doen allemaal ons best!

Hieronder nog een aantal foto’s van druk werkende kinderen:

Wij gaan voor groei op de Zaaier!